iltasyazilim
FD Üye
Gilaburu nedir
Gilaburu Meyvesi nerde yetişir
Gilaburu Meyvesi faydaları
Gilaburu Meyvesinin iyi geldiği hastalıklar
Girabolu çalı biçiminde bodur bir ağaçtır Çoğunlukla İç Anadolu'da yetişir Kırmızı salkım biçiminde yuvarlak meyvelidir Bu meyveler sonbaharda toplanır Birincil toplandığında acı bir tadı vardır Su içinde salamura yapılır Yaklaşık bir ay sonradan bu acılığını kaybeder Bu şekilde (515 derecede) tazeliğini 1 yıl süreyle koruyabilir
Bu sene 500 ton gilaboru üretimi yapılmıştır Islak ve sulak bölgeleri seven bir bitkidir
Yüksek miktarda C vitamini ve anti oksidan maddeler içerir Bu özellikleri sebebiyle yiyecek sektöründe gelecekte yoğun ilgi göreceği düşünülmektedir
MartNisan ayında beyaz renkli çiçek açar Nisan sonuna içten bu beyaz çiçekler yerini minik meyveciklere bırakır
Önce yeşil renkli olan bu meyvecikler, Haziran ayında kızarmaya başlar Önceleri sert halde olan meyvler Ekim Kasım gibi yumuşamaya başlar
Daha önce de belirtildiği gibi önceleri acı bir tada sahip olan meyveler, salamura suyunda acılığını kaybeder Bu haliyle içilebilir ayla gelmiştir Salamura suyundan günlük içilecek miktar çıkarılır, sıkılır, su ilavesi ile seyreltilir ve tercihe göre şeker ilave edilerek içilir
Burada uyarı edilmesi gereken şey sıkılan meyvenin benzer gün tüketilmesi gerektiğidir Ekşi bir tada sahiptir Şeker ve su ilavesi ile bu ekşi tadı giderilebilir Ilk defa kullanan insanlara tadı birazcık acayip gelebilmektedir
Gilaboru (Gilaburu) suyu içeriğindeki asitler nedeniyle antikanserojen, antimikrobiyal ve antioksidan özelliğe sahiptir Antioksidanlar, vücutta hür radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok negatif etkiyi durdurmakta Bu özelliği nedeniyle gilaboru suyu, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir
Gilaboru nun uygulama alanları ve etkileri:
• Böbrek taşlarını eritir
• Taş üremesini önler
• Böbrek Tembelliği rahatsızlığına iyi kazanç
• İdrar yolları iltihaplarını temizler
• Ödemi atar, yüksek üreyi düşürür ve dengeler
• Safra taşlarını eritir ve karaciğeri destekler
• Prostat rahatsızlığına iyi gelir
• Kramp çözücü, ıslah edici, dokuları sıkılaştırıcıdır
• Sinir sistemini güçlendirici etkileri vardır
Gilaboru bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposudur adeta portakaldan 10 kat daha pozitif C vitamini içerir
alıntı *
Gilaburu Meyvesi nerde yetişir
Gilaburu Meyvesi faydaları
Gilaburu Meyvesinin iyi geldiği hastalıklar
Girabolu çalı biçiminde bodur bir ağaçtır Çoğunlukla İç Anadolu'da yetişir Kırmızı salkım biçiminde yuvarlak meyvelidir Bu meyveler sonbaharda toplanır Birincil toplandığında acı bir tadı vardır Su içinde salamura yapılır Yaklaşık bir ay sonradan bu acılığını kaybeder Bu şekilde (515 derecede) tazeliğini 1 yıl süreyle koruyabilir
Bu sene 500 ton gilaboru üretimi yapılmıştır Islak ve sulak bölgeleri seven bir bitkidir
Yüksek miktarda C vitamini ve anti oksidan maddeler içerir Bu özellikleri sebebiyle yiyecek sektöründe gelecekte yoğun ilgi göreceği düşünülmektedir
MartNisan ayında beyaz renkli çiçek açar Nisan sonuna içten bu beyaz çiçekler yerini minik meyveciklere bırakır
Önce yeşil renkli olan bu meyvecikler, Haziran ayında kızarmaya başlar Önceleri sert halde olan meyvler Ekim Kasım gibi yumuşamaya başlar
Daha önce de belirtildiği gibi önceleri acı bir tada sahip olan meyveler, salamura suyunda acılığını kaybeder Bu haliyle içilebilir ayla gelmiştir Salamura suyundan günlük içilecek miktar çıkarılır, sıkılır, su ilavesi ile seyreltilir ve tercihe göre şeker ilave edilerek içilir
Burada uyarı edilmesi gereken şey sıkılan meyvenin benzer gün tüketilmesi gerektiğidir Ekşi bir tada sahiptir Şeker ve su ilavesi ile bu ekşi tadı giderilebilir Ilk defa kullanan insanlara tadı birazcık acayip gelebilmektedir
Gilaboru (Gilaburu) suyu içeriğindeki asitler nedeniyle antikanserojen, antimikrobiyal ve antioksidan özelliğe sahiptir Antioksidanlar, vücutta hür radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok negatif etkiyi durdurmakta Bu özelliği nedeniyle gilaboru suyu, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir
Gilaboru nun uygulama alanları ve etkileri:
• Böbrek taşlarını eritir
• Taş üremesini önler
• Böbrek Tembelliği rahatsızlığına iyi kazanç
• İdrar yolları iltihaplarını temizler
• Ödemi atar, yüksek üreyi düşürür ve dengeler
• Safra taşlarını eritir ve karaciğeri destekler
• Prostat rahatsızlığına iyi gelir
• Kramp çözücü, ıslah edici, dokuları sıkılaştırıcıdır
• Sinir sistemini güçlendirici etkileri vardır
Gilaboru bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposudur adeta portakaldan 10 kat daha pozitif C vitamini içerir
alıntı *