Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gilaburu Meyvesi

Gilaburu Meyvesi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Gilaburu nedir
Gilaburu Meyvesi nerde yetişir
Gilaburu Meyvesi faydaları
Gilaburu Meyvesinin iyi geldiği hastalıklar



Girabolu çalı biçiminde bodur bir ağaçtır Çoğunlukla İç Anadolu'da yetişir Kırmızı salkım biçiminde yuvarlak meyvelidir Bu meyveler sonbaharda toplanır Birincil toplandığında acı bir tadı vardır Su içinde salamura yapılır Yaklaşık bir ay sonradan bu acılığını kaybeder Bu şekilde (515 derecede) tazeliğini 1 yıl süreyle koruyabilir

Bu sene 500 ton gilaboru üretimi yapılmıştır Islak ve sulak bölgeleri seven bir bitkidir

Yüksek miktarda C vitamini ve anti oksidan maddeler içerir Bu özellikleri sebebiyle yiyecek sektöründe gelecekte yoğun ilgi göreceği düşünülmektedir

MartNisan ayında beyaz renkli çiçek açar Nisan sonuna içten bu beyaz çiçekler yerini minik meyveciklere bırakır

Önce yeşil renkli olan bu meyvecikler, Haziran ayında kızarmaya başlar Önceleri sert halde olan meyvler Ekim Kasım gibi yumuşamaya başlar
Daha önce de belirtildiği gibi önceleri acı bir tada sahip olan meyveler, salamura suyunda acılığını kaybeder Bu haliyle içilebilir ayla gelmiştir Salamura suyundan günlük içilecek miktar çıkarılır, sıkılır, su ilavesi ile seyreltilir ve tercihe göre şeker ilave edilerek içilir

Burada uyarı edilmesi gereken şey sıkılan meyvenin benzer gün tüketilmesi gerektiğidir Ekşi bir tada sahiptir Şeker ve su ilavesi ile bu ekşi tadı giderilebilir Ilk defa kullanan insanlara tadı birazcık acayip gelebilmektedir

Gilaboru (Gilaburu) suyu içeriğindeki asitler nedeniyle antikanserojen, antimikrobiyal ve antioksidan özelliğe sahiptir Antioksidanlar, vücutta hür radikalleri bağlayarak, sağlığa zararlı birçok negatif etkiyi durdurmakta Bu özelliği nedeniyle gilaboru suyu, yaşlanmayı geciktirici, mutasyonu engelleyici, kanseri durdurucu ve kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir

Gilaboru nun uygulama alanları ve etkileri:
• Böbrek taşlarını eritir
• Taş üremesini önler
• Böbrek Tembelliği rahatsızlığına iyi kazanç
• İdrar yolları iltihaplarını temizler
• Ödemi atar, yüksek üreyi düşürür ve dengeler
• Safra taşlarını eritir ve karaciğeri destekler
• Prostat rahatsızlığına iyi gelir
• Kramp çözücü, ıslah edici, dokuları sıkılaştırıcıdır
• Sinir sistemini güçlendirici etkileri vardır

Gilaboru bitkisi, kanser önleyici, antioksidan ve C vitamini deposudur adeta portakaldan 10 kat daha pozitif C vitamini içerir

alıntı *
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt