gilaburu bitkisi yetiştiriciliği,
gilaburunun yetiştiriciliği,
gilaburu nerede yetişir
Gişlaburu genelikle sulak yerlerde ve ırmak kenarlarında problemsiz yetişir
Hasat zamanı: Nisandan Ağustosa kadar dalların kabukları soyularak, kurutulur ve kaldırılır Tenturu yapılacak ise taze olarak işlenir
Bazı botanikcilere gore vatanı Turkiye, bazılarına gore ise orta Cin olduğu ileri surulmektedir Başta Asyanın ılıman bolgeleride Turkiyenin ise ic ve karadeniz bolgelerinde vede Avrupanın kuzeyi haric tamamına yayılmıştır Gilaboru orman kenarları ve ormanların seyrek olduğu bolgelerle, daha cok su kenarlarında ve nemli yerlerde yetişir Gilaboru bazen bir calı gorunumunde, bazende boyu 4 metreye kadar ulaşan kucuk bir ağactır
Yaprakları karşılıklı, bir sonraki ile capraz, kenarları kertikli, bazen 3 ve bazen 5 lopludur İlkbaharda yeşil olan yaprakları sonbahara doğru acık kırmızımsı bir renk alır Cicekleri şemsiye gibi topluca bir arada ve cicek demetinin etrafını cevreleyen bir sıra steril (kısır) ve icerideki diğer cicekler ise fertildir (dolenebilir)
Meyveleri once yeşilimsi ve sonra olğunlaşınca kankırmızısı bir renk alır ve capı 0,81 cm olup icerisinde sadece bir cekirdek bulunur Meyveleri ham iken yenirse zehirlenmelere sebep olur, bu nedenle ilk kar yağdıktan sonra yenir veya satılır
gilaburunun yetiştiriciliği,
gilaburu nerede yetişir
Gişlaburu genelikle sulak yerlerde ve ırmak kenarlarında problemsiz yetişir
Hasat zamanı: Nisandan Ağustosa kadar dalların kabukları soyularak, kurutulur ve kaldırılır Tenturu yapılacak ise taze olarak işlenir
Bazı botanikcilere gore vatanı Turkiye, bazılarına gore ise orta Cin olduğu ileri surulmektedir Başta Asyanın ılıman bolgeleride Turkiyenin ise ic ve karadeniz bolgelerinde vede Avrupanın kuzeyi haric tamamına yayılmıştır Gilaboru orman kenarları ve ormanların seyrek olduğu bolgelerle, daha cok su kenarlarında ve nemli yerlerde yetişir Gilaboru bazen bir calı gorunumunde, bazende boyu 4 metreye kadar ulaşan kucuk bir ağactır
Yaprakları karşılıklı, bir sonraki ile capraz, kenarları kertikli, bazen 3 ve bazen 5 lopludur İlkbaharda yeşil olan yaprakları sonbahara doğru acık kırmızımsı bir renk alır Cicekleri şemsiye gibi topluca bir arada ve cicek demetinin etrafını cevreleyen bir sıra steril (kısır) ve icerideki diğer cicekler ise fertildir (dolenebilir)
Meyveleri once yeşilimsi ve sonra olğunlaşınca kankırmızısı bir renk alır ve capı 0,81 cm olup icerisinde sadece bir cekirdek bulunur Meyveleri ham iken yenirse zehirlenmelere sebep olur, bu nedenle ilk kar yağdıktan sonra yenir veya satılır
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.