Ginger Bread Cookies (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram sanayağı
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay kaşığı pekmez
- Çay kaşığının ucu ile zerdeçal
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 yumurta sarısı
- 3.5 su bardağı un
Ginger Bread Cookies (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yılbaşı için harika bi tarif herkese tavsiye ederim.
- Şeker ile sanayağımızı bi kaba alalım ve iyice yoğuralım .
- Şeker eriyince pekmez ilave edip biraz daha yoğuralım.
- Zerdeçal, tarçın ve kabartma tozunu ilave edelim ve yoğuralım.
- 3.5 su bardağı un ilave edelim, yavaş yavaş ve iyice yoğuralım .
- Yarım saat buzdolabında dinlendirelim .
- Daha sonra merdane yardımı ile açalım ve kalıplarımız ile keselim.
- 180 derecede 10 dk pişmesi yeterli, soğuduktan sonra dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz .
Ginger Bread Cookies (Yılbaşı Kurabiyesi) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı