teknolojiuzmani
FD Üye
Gingerbread Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
(200 ml su bardağı ölçüleridir)
- 75 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 75 gram esmer şeker (1/2 (yarım) su bardağından biraz eksik)
- 100 gram pekmez (1/3 su bardağı)
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1/2 (yarım) çay kaşığı vanilya özütü
- 230 gram un (2 su bardağı)
- 1/3 çay kaşığı karbonat
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1/2 (yarım) çay kaşığı yenibahar
- Toz karanfil (isteğe bağlı)
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1,5 su bardağı pudra şekeri (elenmiş olsun)
- 1 çay kaşığı vanilin
- Gıda boyası (isteğe bağlı)
Gingerbread Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ ve şekeri 1 dakika çırpın.
- Pekmezi ekleyin karışınca yumurtayı ve vanilyayı ekleyin ,2 dakika daha çırpın.
- Ayrı bir kapta kuru malzemeleri harmanlayın.
- Karışıma ekleyip düşük devirde sadece karışana kadar çırpıp kapatın.
- Ele yapışan kıvamda bir hamur olacak.
- Hamuru streçle sarıp en az 3-4 saat buzdolabına koyun.
- Pişireceğiniz zaman fırını 175 dereceye ayarlayın.
- Hamuru dolaptan çıkartın ve unlayarak yarım cm kalınlığında açın. (yapışkan bir hamur olduğu için un ilavesi mutlaka istiyor. )
- 8-9 dakika pişirin. Kalıplarınızın boyutu süreyi etkileyebilir.
- Kenarlar renk alınca kapatın.
- Royal içing için:Yumurta akı limon suyuyla 1 dk çırpılır.
- Yavaş yavaş pudra şekeri ve vanilya eklenir.
- Kıvamı çok sert alırsa azar azar su, yumuşak olursa pudra şekeri eklenir. (çay kaşığıyla tabağa miktar koyup yayılıyorsa pudra şekeri ekleyebilirsiniz).
- Kurabiyeleri dilediğiniz gibi süsleyin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.