Gıngerbread Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
- 120 gram esmer şeker yahut toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 100 ml pekmez
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz zencefil
- 2 çay kaşığı tarçın
- 3,5 su bardağı un ( ele yapışmayan kıvam)
- 6.5 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
- 1 adet yumurta akı
- 2 çay kaşığı limon suyu
- 1 paket vanilya
- İsteğe bağlı besin boyası
Gıngerbread Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin ve şekeri çırpalım .
- Sırasıyla tüm gereçleri ekleyip ,en son unu denetimli halde ekleyelim, ele yapışmayan yumuşak kıvam alana kadar yoğuralım.
- Merdane ile açalım ve istediğiniz kalıplarla biçim verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- 170 derecede 8 dakika denetimli bir halde pişirelim.
- Üzeri için; Limon suyu ile yumurta akı çırpılır pudra şekeri ve vanilya eklenir.
- En son besin boyası eklenir ve istediğiniz formda süslemelere kullanılır.İsterseniz hazır dr. Oetker glazür de kullanabilirsiniz.
Gıngerbread Tanımı Fotoğraflı Yapılışı