Giotto Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağ
- 400 gram un
- 100 gram pudra şekeri
- Yarım çay kaşı karbartma tozu
- 1 yumurta
- Giotto çikolata
- Fındık ezmesi
- Fındık parçaları
Giotto Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağ uygun bir kaba alıyoruz geri kalan malzemeleri ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizin içinde hafiften açıp içine birtane giotto çikolata koyup kapatıp yuvarlak şekil veriyoruz.
- Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakıyoruz fındık ezmesini benmari usulü eritiyoruz kurabiyemizin üzerine gezdiriyoruz.
- Üzerine fındık parçaları serpip bir saat dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.