Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Giresun Fındıklı Kuru Yufka Tatlısı

Giresun Fındıklı Kuru Yufka Tatlısı
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
giresun-findikli-kuru-yufka-tatlisi.jpg

Giresun Fındıklı Kuru Yufka Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 10 adet kuru yufka
  • 250 gram tereyağ (1 çay bardağı sıvı yağ eklenebilir)
  • 2-3 su bardağı çekilmiş fındık
Şerbeti:
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 1 ince dilim limon

Giresun Fındıklı Kuru Yufka Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak şerbeti kaynatıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz. (şerbetin kıvamı kaynadıktan sonra limonunu sıkıp 10 dk daha kaynatıp orta kıvamlı yapıyoruz.)
  2. Tereyağını ocakta eritiyoruz.
  3. Evvelce açılmış kuru yufkaları su ile ıslatıp, her katına erimiş tereyağını sürerek 5 kat üst üste diziyoruz.
  4. Üzerine çekilmiş fındık seriyoruz.
  5. Öteki kalan 5 yufkaya da birebir süreci uygulayıp en üst katına da erimiş tereyağını sürüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Tatlı fırından çıkınca soğumuş şerbeti üzerine döküyoruz.
Not: ben bu ölçüleri 40*40 ölçülerde yuvarlak tepside yaptım. Olağanda büsbütün ölçüsüz yaptığım bir tanımdır sizde istediğiniz üzere göz kararı yapabilirsiniz. Bu tatlının ortasına fındık yerine haşlanmış pirinç ve kuru üzümde koyulabiliyor.
 
858,505Konular
982,695Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt