Giresun Yağlısı Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı un
- 1 paket instan maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 6 adet yumurta (isteğe nazaran pide sayısı kadar)
Giresun Yağlısı Tanımı Yapılışı
- Karıştırma kabına un alınır ortasına havuz açılıp maya eklenir.
- Üzerine iki kaşık kesme şeker koyulur.
- Ilık süt ve su yavaş yavaş eklenir maya aktif hale getirilir.
- Güzelce yoğurulup bir kaç saat mayalanma bırakılır.
- Mayalanan hamur 6 bezeye ayrılır ve tepside tekrar mayalanmaya bırakılır.
- Hafif kabaran bezelerden bir tanesi yağlı kağıt üzerine alınır ve elle bastırılarak yada oklava ile hafif hafif açılır.
- Kenarlar içe gerçek katlanır 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
- Sonra fırından alınan pide üzerine bırakılır ve tekrar fırına verilir.
- Tereyağı erdiğinde üzerine yumurta kırılır 2 dakika daha fırına verilir. Ve sıcak sıcak servis edilir.