Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Giresun Yağlısı

Giresun Yağlısı
0
39

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
giresun-yaglisi-9.jpg

Giresun Yağlısı Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı un
  • 1 paket instan maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gram tereyağı
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı  ılık su
  • 6 adet yumurta (isteğe nazaran pide sayısı kadar)

Giresun Yağlısı Tanımı Yapılışı

  1. Karıştırma kabına un alınır ortasına havuz açılıp maya eklenir.
  2. Üzerine iki kaşık kesme şeker koyulur.
  3. Ilık süt ve su yavaş yavaş eklenir maya aktif hale getirilir.
  4. Güzelce yoğurulup bir kaç saat mayalanma bırakılır.
  5. Mayalanan hamur 6 bezeye ayrılır ve tepside tekrar mayalanmaya bırakılır.
  6. Hafif kabaran bezelerden bir tanesi yağlı kağıt üzerine alınır ve elle bastırılarak yada oklava ile hafif hafif açılır.
  7. Kenarlar içe gerçek katlanır 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirilir.
  8. Sonra fırından alınan pide üzerine bırakılır ve tekrar fırına verilir.
  9. Tereyağı erdiğinde üzerine yumurta kırılır 2 dakika daha fırına verilir. Ve sıcak sıcak servis edilir.
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,556Kullanıcılar
rehanSon üye
Üst Alt