Girit Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet girit kabağı
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 adet orta uzunluk domates
- Çeyrek demet maydanoz
- 2 adet yeşil biber
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağında biraz az zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Nane
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Nane
- Tuz
- 2 su bardağı su
Girit Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Girit kabakları yıkanır ve içleri oyulur. Domates biber soğan maydanoz küçük küçük doğranır ve öbür tüm materyaller ile karıştırılır. Baharatlar isteğe nazaran değiştirilebilir.
- Yaptığımız karışımı girit kabaklarının içine çok bastırmadan dolduralım. Üzerlerine kapaklarını kapatıp tencereye alalım.
- Sosu için salça su nane ve tuzu alıp pürüzsüz olacak formda çırpalım ve kabakların üstüne döküp kapağını kapatıp pişirelim.
- Orta ateşte yaklaşık 1 saat denetimli pişirelim suyu azalırsa sıcak su koyabilirsiniz. Pirinçler pişince ocaktan alıp servis yapalım. Yanında yoğurtla şahane masraf.