Girit Ezmesi Tanımı İçin Materyaller
- 100 gr keçi peyniri
- 200 gr ezine peyniri
- 10 -15 kısım maydanoz yaprağı
- 1 avuç antep fıstığı
- 1 avuç ceviz
- 1 avuçtan az fındık
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
Girit Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Maydanozlar yıkandıktan sonra sarımsaklarla birlikte blenderdan geçirilir.
- Üzerine kuruyemişler ve zeytinyağı eklenerek tekrar kabaca karıştırılır.
- En son peynirler eklenerek çok ezilmeden karıştırılır.
- Blenderdan çıkan materyal farklı bir kaba alınarak üzerine damak tadınıza nazaran karabiber ve biraz daha zeytinyağı eklenerek çatalla karıştırılır ve servis tabağına alınır.Herkese keyifli sofralar.
Girit Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı