Girit Kabağı Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 8 tane kabak
- 3 tane soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 1/2 (yarım) demet nane
- 2 su bardağı pirinç
- 5 tane domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- 1,5 bardak su
- Yarım yemek kaşığı salça
- Zeytinyağ
Girit Kabağı Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yeşillikleri, soğanı ve domatesleri ince ince kesiyoruz.
- Pirinçleri yıkayıp ekliyoruz.
- Sonra zeytinyağ ,salçaları,domatesleri ,baharatları ekliyoruz.
- Kabakların başlarını kesip içini oyuyoruz.
- Daha sonra hazırladığımız içi kabaklara doldurup suyunu veriyoruz.
- Dip soslu isterseniz. 1,5 bardak suya, yarım yemek kaşığı salça ve zeytinyağ ekleyip kabaklara vererek pişiriyoruz.