
Girit Kabağı Tanımı İçin Gereçler
- 15 adet kabak
- 2 adet orta uzunluk soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 su klasik su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 dolu tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
Girit Kabağı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabak oyulup temizlenir.
- Daha sonra soğanlar küçük doğranır ve öteki kalan gereçler de ek edilerek karıştırılır dolma harcı hazır ????.
- Kabakların içine çok sıkıştırılmadan doldurulur ve kapakları kapatılır.
- Üzerine 1 yemek kaşığı salça, çeyrek çay bardağı zeytinyağı ve bir fiske tuz eklenip 1 çay bardağı suyla sulandırılıp üzerine dökülür.
- En son olarak kabakların yarısına gelecek kadar su ek edilir ve orta ateşte pişmeye bırakılır.
- Benimki 45 dakikada pisti kabak ve pirinçler yumuşayınca pişti demektir. Deneyecekle afiyet olsun ????.