Giritçe Vruvez Yada Türkçesi Turp Otu Tanımı İçin Materyaller
- 2 kök turp otu
- Sızma zeytinyağı
- Limon
- 1 şişe soda
- Tuz
Giritçe Vruvez Yada Türkçesi Turp Otu Tanımı Yapılışı
- Turp otlarını evvel bol bol soğuk suda yıkadıktan sonra (akan suda tek tek) irice kesimler halinde doğruyor ve içi su dolu bir küvette bir kaç su daha yıkıyoruz.
- Bir tencerede kaynattığımız suyun içerisine 1 şişe soda ekleyip (soda otun rengini koruyor tuz asla koymuyoruz) otları bu tencereye alıyoruz.
- Kapağı açık 3-5 dakika haşlıyor ılık ılık bir kevgirle servis tabağımıza alıp üzerine yeteri kadar sızma zeytinyağ bol limon ve tuz ekleyip afiyetle yiyoruz????????.
Bu ortada sayısız yararlarından bahsetmeden geçemeyeceğim en azından bir kaçını bile yazsam her birimizin yemek için kesinlikle bir sebebi olacak. Tam bir karaciğer dostudur idrar söktürücüdür mide asitini düzenler astıma çok uygun gelir demir ve kalsiyum açısından epey zengindir hazımsızlık çekenlere önerilir öksürüğü tedavi eder. Girit’lilerin uzun ve sağlıklı yaşama sırları tam manasıyla bu şifacı otlar sayesindedir. Bu ortada aklıma bir fıkra geldi gerçi artık öğrenmeyen kaldı mı bilmiyorum lakin tekrar de yazayım???? Ege’de bahçelerine bir inek ve bir Girit’linin girdiğini gören çocuk koşarak babasına gitmiş ve “baba bizim bahçeye bir inekle bir Girit’li girmiş ne yapalım” deyince babası “ineğe elleme kalsın yer masraf sen çabucak Girit’liyi yolla yoksa tüm tarlayı telef eder” demiş. Girit’lilerin ot sevdasını anlatan en hoş fıkradır sevgiyle kalın ????????.