Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gliko (Erzurum Mutfağı)

Gliko (Erzurum Mutfağı)
0
25

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
glikoerzurum-mutfagi.jpg

Gliko (Erzurum Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 tepeli yemek kaşığı un(ele yapışma durumuna göre yarım kaşık daha)
  • Tuz
Üzeri için:
  • 2 su bardağı yoğurt(sarımsaklı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ile kavrulmuş salça
  • 1 adet kuru soğan(ben yapmadım ama soğan ile daha lezzetli oluyor)

Gliko (Erzurum Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bulgurumuzu ıslıyoruz, 15 dakika dinleniyor.
  2. Üzerine yumurta, un, tuz ekleyip 5 dakika yoğuruyoruz.
  3. Küçük bir kase su alıyoruz.
  4. Hamuru koyacağımız kabı unluyoruz.
  5. Elimizle ister mekik ister yuvarlak şekli verip kaba alıyoruz. (şekli size kalmış ama fazla büyük olmasın haşlanınca şişiyorlar. )
  6. Ocağa su alıp kaynatıyoruz, bir tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.
  7. Hamurları kaynayan suya salıyoruz 9-10 dakika pişmesi için yeterli. (siz yinede kontrol edin. )
  8. İyice soğuduktan sonra bol sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış salça ile servis ediyoruz. ????.
  9. Soğanlı yapacaksanız yağda yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı iyice öldürüyoruz.
  10. Üzerine salça kokusu çıkınca ocaktan alıp gliko üzerine servis ediyoruz.????.
Gliko (Erzurum Mutfağı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt