Gliko (Erzurum Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 tepeli yemek kaşığı un(ele yapışma durumuna göre yarım kaşık daha)
- Tuz
- 2 su bardağı yoğurt(sarımsaklı)
- 2 yemek kaşığı tereyağ ile kavrulmuş salça
- 1 adet kuru soğan(ben yapmadım ama soğan ile daha lezzetli oluyor)
Gliko (Erzurum Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgurumuzu ıslıyoruz, 15 dakika dinleniyor.
- Üzerine yumurta, un, tuz ekleyip 5 dakika yoğuruyoruz.
- Küçük bir kase su alıyoruz.
- Hamuru koyacağımız kabı unluyoruz.
- Elimizle ister mekik ister yuvarlak şekli verip kaba alıyoruz. (şekli size kalmış ama fazla büyük olmasın haşlanınca şişiyorlar. )
- Ocağa su alıp kaynatıyoruz, bir tatlı kaşığı tuz ekliyoruz.
- Hamurları kaynayan suya salıyoruz 9-10 dakika pişmesi için yeterli. (siz yinede kontrol edin. )
- İyice soğuduktan sonra bol sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış salça ile servis ediyoruz. ????.
- Soğanlı yapacaksanız yağda yarım ay şeklinde doğradığımız soğanı iyice öldürüyoruz.
- Üzerine salça kokusu çıkınca ocaktan alıp gliko üzerine servis ediyoruz.????.