teknolojiuzmani
FD Üye
Gliko Erzurum Mutfağına Ait Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı kaynar su
- Tuz
- 1 adet yumurta
- 3,5 yemek kaşığı un
- Yoğurtlu sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı salça
Gliko Erzurum Mutfağına Ait Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce bulgur ve suyu 10 dakika bekletin.
- Tuzu, unu, yumurtayı ekleyin, yoğurun elinizi arada suya batırıp şekil verin.
- Kaynamış suda 5 dakika haşlayın çok suda bekletmeyin dağılır, haşlayın sudan süzgeçten çıkarın, bir kaba koyun ılısın.
- Üzerine yoğurtlu sarımsak dökün yağı kızdırın salçayı ekleyip biraz kavurun.
- Onuda en üstüne gezdirin. Servise hazır afiyet olsun mükemmel oluyor???? mutlaka deneyin hem de çok pratik????