iltasyazilim
FD Üye
Gluten nedir Gluten'nin Özellikleri Gluten Hakkında Veri
Glüten bilhassa buğday gibi tahıllarda yer alan bir Protein grubudur Buğday ilk olarak çavdar, arpa, yulaf elde etmek üzere diğer hububat tahılları ilede yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllarda glüten içerirler
Glüten Hamurun enerjik yapısından sorumlu ve buğd Ayda yer alan proteindir Glüten proteinleri ekmek yapımı esnasında oluşan ağsı yapıdan sorumludur Çoğalma devresinde oluşan bu yapı fazla önemlidir Glütensiz istenilen inşa oluşamaz ve ekmek mayalanamaz
Glüten birçok insan için mide, bağırsak kanalı aracılığıyla kolaylıkla sindirilebilen normal bir proteindir Ama bir takım kişiler glüteni sindiremez Bu kişiler çölyak hastalığı olarak adlandırılan glüten intolerantlardır
Glüten bir çabuk farklı proteinin karışımıdır ve iki grupta sınıflandırılır Bunlar ise prolaminler ve glutelinlerdir prolamin proteini olan gliadin çölyak hastalığı veya gluten intoleransında problemdir Gliadin antikorları bu hastalıkla alakalı olan bağışıklık komplekslerinde bulunmaktadır
Çölyak hastalığına sahip kişiler glüten içeren gıda yediklerinde bağışıklık sistemleri ince bağırsağa zarar vererek karşılık verir Kayıtlı bir biçimde ince bağırsak zarında yer alan villi olarak adlandırılan ve minik Parmak benzeri çıkıntılar kaybolur beslenme öğeleri gıdalardan bu villi baştan sona kan dolaşımına emilirler Villi olmaksızın birey kötü beslenmiş olur
Çünkü vücudun kendi bağışıklık sistemi hasara neden olur Çölyak hastalığı otoimmün bozukluk olarak kabul edilir aynı zamanda absorbsiyon bozukluğu olarakda sınıflandırılır çünkü gıda Elementleri absorblanamamaktadır Çölyak hastalığı keza çölyak psiloz, tropikal olmayan psiloz ve glüten duyarlı enteropati olarakda bilinmektedir
Çölyak hastalığı ailelerde gözlenen kalıtımsal bir hastalıktır Ara Sıra hastalık ameliyattan, hamilelikten, doğumdan, viral enfeksiyondan ya da ciddi hissi streslerden sonradan öncelikle tetiklenir veya etkin ışık halkası kazanç
Alıntı *
Glüten bilhassa buğday gibi tahıllarda yer alan bir Protein grubudur Buğday ilk olarak çavdar, arpa, yulaf elde etmek üzere diğer hububat tahılları ilede yakından alakalıdır ve bu nedenle bu tahıllarda glüten içerirler
Glüten Hamurun enerjik yapısından sorumlu ve buğd Ayda yer alan proteindir Glüten proteinleri ekmek yapımı esnasında oluşan ağsı yapıdan sorumludur Çoğalma devresinde oluşan bu yapı fazla önemlidir Glütensiz istenilen inşa oluşamaz ve ekmek mayalanamaz
Glüten birçok insan için mide, bağırsak kanalı aracılığıyla kolaylıkla sindirilebilen normal bir proteindir Ama bir takım kişiler glüteni sindiremez Bu kişiler çölyak hastalığı olarak adlandırılan glüten intolerantlardır
Glüten bir çabuk farklı proteinin karışımıdır ve iki grupta sınıflandırılır Bunlar ise prolaminler ve glutelinlerdir prolamin proteini olan gliadin çölyak hastalığı veya gluten intoleransında problemdir Gliadin antikorları bu hastalıkla alakalı olan bağışıklık komplekslerinde bulunmaktadır
Çölyak hastalığına sahip kişiler glüten içeren gıda yediklerinde bağışıklık sistemleri ince bağırsağa zarar vererek karşılık verir Kayıtlı bir biçimde ince bağırsak zarında yer alan villi olarak adlandırılan ve minik Parmak benzeri çıkıntılar kaybolur beslenme öğeleri gıdalardan bu villi baştan sona kan dolaşımına emilirler Villi olmaksızın birey kötü beslenmiş olur
Çünkü vücudun kendi bağışıklık sistemi hasara neden olur Çölyak hastalığı otoimmün bozukluk olarak kabul edilir aynı zamanda absorbsiyon bozukluğu olarakda sınıflandırılır çünkü gıda Elementleri absorblanamamaktadır Çölyak hastalığı keza çölyak psiloz, tropikal olmayan psiloz ve glüten duyarlı enteropati olarakda bilinmektedir
Çölyak hastalığı ailelerde gözlenen kalıtımsal bir hastalıktır Ara Sıra hastalık ameliyattan, hamilelikten, doğumdan, viral enfeksiyondan ya da ciddi hissi streslerden sonradan öncelikle tetiklenir veya etkin ışık halkası kazanç
Alıntı *