Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gluten Nedir?

Gluten Nedir?
0
73

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Gluten kelimesini son zamanlarda ne dek sık duyuyoruz öyle yok mi? Yediklerimizin ruhumuzu da beslediğini düşünürsek,yemek yedikten sonra nasıl hissettiğimizi her tarafta gözden geçirebiliriz Şişlik, halsizlik, eklem ve adale ağrıları, sindirimde güçlük ve ara sıra de deri problemlerinin de eklenmesiyle mücadele ettiğimiz yemek yemek sonrası bir fazla etkili sebepler sonucunda glutene karşısında hassasiyetimiz olduğu sonucu çıkabilir Tasvir edemediğimiz gluteni Dr Halit Yerebakan bu videoda sizlere göstererek nasıl bir şey olduğunu maddesel olarak gösterdi h4Kinoa glutensiz mi?h4 Gluten; tahıl, buğday, arpa, çavdar ve yulaf içinde yer alan bir proteindir Gluten içeren tahıllarla yapılan bütün yemeklerde gluten etkisi görülecektir Çölyak hastaları ya da glüten intoleransı yaşayanlar bu besinleri tükettikleri vakit; karın ağrısı, şişlik, gaz, ishal, uyuşukluk, sersemlik, takâtsizlik gibi belirtiler gözlenebilir Teknik olarak kinoa glüten içermediğinden glütensiz olarak tanımlanıyor fakat kinoa glütene benzer depo proteinlerine sahip Bu proteinler çölyak hastalarında ya da glüten intoleransı olanlarda glüten benzeri tesir gösterebilir mi? Yeni yapılan bir çalışmaya kadar evet, gösteriyor American Journal of Clinical Nutrition'da yayınlanan bir çalışmada kinoanın 15 grubu incelenmiş ve ikisinin Ayacuchana ve Pasankalla çölyak hastalığı olan kişilerde bir tepkiye yol açabileceği bulunmuş Buna geçici bir çözüm bulmak için satın aldığınız firmayla iletişime geçip bu konuda bilgi alabilirsiniz ya da deneyip vücudunuzdaki tepkileri gözlemleyerek diğer bir marka veya renk (kırmızı, beyaz veya siyah) kinoa deneyebilirsiniz img alt src http:bilgilihocamcominternaldatasglutennedir5c2d6f03cc3e6 h4Peki kinoa tohumu nedir?h4 Son yıllarda, daha önce adını duymadığımız ancak şimdilerde faydaları saymakla bitmez tükenmez gıda maddeleri duyar olduk Kinoa da bunlardan biri Diğer Taraftan sayısız tarife eklenerek lüks restoran ve kafelerin mönülerine girmeyi zeka başardı Kinoa; Güney Amerika'nın And dağlarında yetişen, ıspanak ve pancar gibi bitkilerin daha aşağı familyasında kendine yer bulan tahılımsı bir bitki tohumudur Bundan yüzyıllar önce bazı kabilelerin esas beslenme kaynağı olan kinoa, şimdilerde saymakla sonsuz faydalarıyla yeniden tercih edilmeye başlandı Hatta Birleşmiş Milletler, 2019 yılını Uluslararası Kinoa Yılı bildiri etti Bir yiyecek maddesi için epeyce övgü dolu bir tanımlama yok mi? Doç Dr Halit Yerebakan özel içeriğidir sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuşturhriframe scrolling norel nofollow 100% 360pxsrc http:wwwkadinvekadinnetv140524frameborder 0allowfullscreeniframe
 
858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt