
Glutensiz Az Malzemeli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı glutensiz nişasta
- Yarım su bardağı mısır unu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı sarelle (Marka fark etmez)
- 1 adet yumurta
Glutensiz Az Malzemeli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hepsini karıştırma kabına koyup, elimizle iyice yoğuruyoruz.
- Hamur iyice karışıp kıvam alıp yumuşak bir duruma gelince bekletmeden şekil vermeye başlıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye, önce hamuru yuvarlanıp sonra elimizle bastırarak şekil veriyoruz.
- 160 derecede üst alt açık 15 dakika pişiriyor.
- İlk çıktığında yumuşak oluyor, kısa bir süre sonra hafif sertleşip dağılan bir hal alıyor.
- Şekil verirken yuvarlak bırakmayıp, bastırmamızın sebebi sertleşince üstten bastırarak şekil verince kıyır kıyır oluyor.