Glutensiz Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çimdik tuz
- 100 gram kadar tereyağ
- 100 gram civarı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı azaltıp çoğalabilirsiniz)
- Aldığı kadar ankara halk ekmek glutensiz un
- Tam tarım karabuğday unu
- Dora mısır nişastası farklı markalarda tercih edebilirsiniz önemli olan glutensiz olması
- 2 bardak şeker
- 1.5 bardak su
Glutensiz Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet malzemeleri eklenir ,15 dk kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Yumurta ,zeytinyağı, yoğurt kapta karıştırılır.
- Limon suyu ile karbonat açtırılıp içine eklenir.
- Sirke eklenir sıvılar karışmış olur.
- Azar azar kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenip yoğrulur.
- 2 kaşık karabuğday unu konur kıyır kıyır olması için ve lezzet vermesi için.
- Hamur yarım saat dolapta dinlendirilir.
- Orta boy borcama göre yaptım.
- Küçük ceviz ebatında minik bezler yapılır.
- 11 üstte 12 civarında alt katına çıkıyor.
- Aralarına nişasta koya koya küçük ebatlarda açılıp sonra borcama göre ebat büyütülür. Tepsiye döşenir.
- Arasına ceviz serpilir.
- Üst katı da açıldıktan sonra kesilir.
- Bu arada tereyağ tavada ısıtılır unutmayın yağ kızgın olacakki katları açılsın.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede kontrollü bir şekilde kızartılır dikkat edin glutensiz un geç kızarır ama başında bekleyin sık sık kontrol edin özellikle altını.
- Fırından çıkıp sıcağı 5 dk kadar dinlenince şerbetini dökebilirisiniz. Afiyet şifa olsun.