Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Glutensiz Çatlayan Kurabiye

Glutensiz Çatlayan Kurabiye
0
22

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
glutensiz-catlayan-kurabiye.jpg

Glutensiz Çatlayan Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

• Yarım su bardağı (200ml) zeytinyağ
  • 3 yemek kaşığı hurma marmeladı (isteyen yarım su bardağı toz şekerde kullanabilir.)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı (200ml) glutensiz nişasta
  • 1 yemek kaşığı ham kakao
  • 1 silme tatlı kaşığı glutensiz portakal kabuğu tozu (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı glutensiz rastgele bir un çeşidi
  • 1 paket glutensiz kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tepeleme yemek kaşığı damla çikolata (ben büsbütün vegan bir markanın eserini tercih ediyorum.)
  • 1 tepeleme yemek kaşığı iri dövülmüş fındık

Glutensiz Çatlayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Zeytinyağ,hurma marmeladı,yumurta,vanilya ve kakaoyu çırpma teli yardımıyla düzgünce karıştırıyoruz.
  2. Üzerine nişastayı ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Unumuzu da ekleyip hamurumuzu yeterlice yoğurmaya başlıyoruz. (unu denetimli ekleyin. )
  3. Son olarak kabartma tozu ve fındıkları da ekleyip yumuşak kıvamlı hamurumuzu elde ediyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde modülleri hamurdan koparıp elimizde top biçimini vererek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimizin üzerine diziyoruz.
  5. 175 derecede alt üst ısıtma açık halde 15 dakika pişiyoruz. Birinci 15dakika fırın kapağını açmayın.
  6. Sonrasında denetim edin şayet piştiyse çıkarın,tam pişmediyse çok yumuşaksa 2-3dk daha fırında pişirin.
  7. Piştikten sonra soğumasını bekleyip servis edebilirsiniz.Afiyet ve şifa olsun. ????????.
Glutensiz Çatlayan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,008Kullanıcılar
sananeuaSon üye
Üst Alt