elektronikci
FD Üye
Glutensiz Efsane Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 su bardağı glutensiz irmik (ben elisa kullandım)
- Yarım su bardağı glutensiz un
- Dilerseniz ceviz, fındık, badem vs
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 /2 su bardağı süt
- 1 ,5 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Glutensiz Efsane Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Genişçe bir tavaya tereyağı ve sıvı yağı alınıp eritilir.
- Üzerine irmik ve en eklenerek orta ateşte daima karıştırılarak rengi dönene kadar kavrulur.
- Şerbet için; süt, su, toz şeker ve vanilya farklı bir kasede karıştırılıp bekletilir.
- Rengi dönen irmiğin üzerine şerbet yavaş yavaş eklenerek suyunu çekene kadar karıştırılır.
- Soğuduktan sonra yemeninizi öneririm efsane lezzet ????.