bilgisayarci
FD Üye
Glutensiz Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg sinangil glutensiz un
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı kadar tuz
- Su
Glutensiz Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Glutensiz sinangil unu kaba alıp, içine maya ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
- Hazır olan un, tuz ve maya karışımına azar azar su ekleyip ele yapışmayan normal yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
- Hamurun üstünü hava almayacak bir şekilde streçleyelim.
- Hamurumuzu 4 veya 5 saat dinlendirelim.
- Hazır olan hamurdan, küçük bezeler yapalım. İsteğe bağlı bir incelikte bezelerimizi alıp ocakta önlü arkalı pişirmeye alalım. Afiyet olsun.
Ya da hamuru 1 kerede mayalandıktan sonra hamurun hepsini küçük beze yapıp pişirerek buzluğa atabilirsiniz istediğinizde çıkartıp ısıtırsanız yeni yapılmış gibi olacaktır.
Glutensiz Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı