Glutensiz Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Keki İçin;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı mısır irmiği
- 1 su bardağı glutensiz un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanilin
- 2.5 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
Glutensiz Haşhaşlı İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır. 2. 5 su bardağı suyun içerisine şeker konarak karıştırılır ve ocağın altı açılır.
- Şeker eridikten sonra 2-3 damla limon suyu ek edilerek 5 dk kaynatılır. Şerbetimiz soğuması için dolaba alınır.
- 1 paket krem şanti 1 bardak su ile çırpılarak dolaba kaldırılır.
- 4 yumurta ve 1 su bardağı şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- 1 su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ek edilir ve karıştırılır.
- Akabinde un,irmik, haşhaş, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
- Tereyağ ile yağlanmış 28×28 ebatında borcama dökülür.
- 170 derecede evvelce ısıtılmış fırında 20 dk 170 derecede. 10 dk 160 derecede ve 5 dk 150 derecede denetimli halde pişirilir.
- Pişen kek üzerinde kürdan yardımıyla delikler açılarak soğuyan şerbet üzerine dökülür.
- Uygunca soğuyan kek üzerine ince bir biçimde krem şanti sürülür. Dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun.