Glutensiz Islak Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 bardak şeker
- Yarım su bardak süt
- Yarım su bardak yağ
- 2 yemek kaşığı kakao glutensiz
- 1 bardak glutensiz un
- 1 paket vanilya glutensiz
- 1 paket kabartma tozu glutensiz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
Glutensiz Islak Kek Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel yumurtalarımızı karıştırma kabına kıralım.
- Sonra şekerimizi de ekleyip köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra sütümüzü ve yağımızı da ekleyip iki dakika çırpalım.
- Bir bardak unumuzun üstüne kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Yağlanmış borcama koyup 180 derecede 40 dakika pişirelim.
- Kek pişmeye yakınken kekin sosunu da hazırlayalım.
- Tencereye sütü, yağı ,şekeri ve kakaoyu koyup kaynatalım.
- Pişen keki dilimleyelim.
- Sosu üzerine dökelim.
- Kek ve sos sıcak olmalı.
Tam tariflidir.