Glutensiz Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 1 yumurta(sarısı içine, beyazı üstüne)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 (yarım) çay bardağı doğal sirke(elma, üzüm şayet mesken üretimi sirke yoksa limon+ hazır sirke karıştırıyoruz)
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 1/2 (yarım) çay bardağı tahin
- 1 çay kaşığı karbonat(sirkeyle aktifleştiriyoruz.)
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı kaya tuzu
- Aldığı kadar un(ben karabuğday, kinoa ve glutensiz un karıştırdım.)
- Susam, çörekotu
Glutensiz Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Hepsini karıştırıyoruz ve simit hali veriyoruz.
- Evvel yumurta akına sonra susam çörekotu karışımına batırıyoruz.
- Evvelce ısıtılmış 160 derece fırında pişiriyoruz(derece fırına nazaran değişiklik gösterebilir. ).