Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram glutensiz karabuğday unu
- 1 paket instant kuru maya
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı chia tohumu + 5 yemek kaşığı su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yumurta
- 3 tatlı kaşığı bal
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su
- Ceviz , çekirdek içi , ayıklanmış zeytin
Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 yemek kaşığı chia tohumu ve 5 yemek kaşığı suyu bir kasede koyup, karıştırın ve bekletin.
- Derin bir kap içinde evvel unu, mayayı ve tuzu karıştırın.
- Sonra suda beklettiğiniz kıvamını almış chia tohumunu, yumurtayı, zeytinyağını, balı ve 3/4 su bardağı suyunuzu da ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- Karışımın içine isteğinize nazaran ceviz, çekirdek içi, zeytin ekleyerek tekrar karıştırın.
- Yağlı kağıtla kapladığınız kek kalıbına karışımınızı eşit halde yayarak üzerine isteğe bağlı olarak susam, chia tohumu, çekirdek içi vs ekleyin.
- Kek kalıbının üzerini bir örtü ile kapatacak oda sıcaklığına bağlı olarak 30-60 dk ortası mayalanıp, kabarmasını bekleyin.
- Hamurunuzun mayalanmasını beklerken fırınınızı 180 derecede ısıtın ve mayalanan hamurunuzu fırının orta kısmına yerleştirin.
- Yaklaşık 30 dk sonra (içinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla denetim edip) fırından alın.
- Fırından aldıktan sonra kesinlikle yağlı kağıt ile tutup kalıbından çıkarın ve soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra dilimleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Glutensiz Karabuğday Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.