Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Glutensiz Lahmacun

Glutensiz Lahmacun
0
60

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
glutensiz-lahmacun-1.jpg

Glutensiz Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı un (nam glutensiz yufkalık ve böreklik un)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için;
  • 300 gram kıyma
  • 3 adet domates
  • 6-7 adet sivri biber
  • 2-3 adet kapya biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Glutensiz Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ilık su ile tuz karıştırılır ve un yavaş yavaş ilave edilerek yoğrulmaya ele yapışmayacak kıvama gelene kadar devam edilir.
  2. Yoğurulan hamur streç filme sarılarak kıymalı harç hazırlanana kadar dinlenmeye bırakılır.
  3. Bir karıştırma kabına; kıyma baharatlar rendelenmiş ya da robottan geçirilmiş soğan ve sarımsak, çok ince doğranmış ya da robottan geçirilmiş domates, biberler ve maydanoz ve salçalar ilave edilerek iyice yoğurulur.
  4. Dinlenmiş hamur mandalina büyüklüğünde parçalara ayrılarak üzeri tekrar streç filmle kapatılır .
  5. Bir tane beze alınarak lahmacun ebatında açılarak yağlı kağıdın üzerine alınarak üzerine kıymalı harç yayılır.
  6. Bir beze daha açılarak o da aynı yağlı kağıdın üzerine alınarak iç harcı yayılır.
  7. İki lahmacun hazırlanmış yağlı kağıt dikkatlice fırın tepsisine alınarak ikişerli şekilde 180 °c fırında yaklaşık 7-8 dk pişirilir.
  8. Yağlı kağıdın üzerine alınca iç harcını yaymamız daha kolay olacaktır.
  9. Yağlı kağıda almadan iç harcını koyarsak tepsiye alırken hamur dağılabilir.
  10. Bu şekilde bezeler bitene kadar ikişerli gruplar halinde lahmacunlar pişirilerek piştikçe ters düz üst üste konulur ve üzeri temiz bir bezle örtülür.
  11. Hepsi piştikten sonra istenen yeşilliklerle servis edilir afiyet olsun ????.
Glutensiz Lahmacun Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Glutensiz Peynirli Çiğ Börek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı ılık su5 su bardağı un (nam glutensiz yufkalık ve böreklik un)1 tatlı kaşığı tuz İçi için; Beyaz peynir Glutensiz Peynirli Çiğ Börek Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un ılık su ve tuz ile birlikte...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Lezzetiyle Büyüleyen Lahmacun (Tavada) Tanımı İçin Gereçler Hamur İçin 5 su bardağı un2 su bardağı ılık su2 tatlı kaşığı tuz İç Harç İçin Yarım kilo kıyma2 adet kırmızı kapya biber2 adet yeşil kapya biber2 adet orta uzunluk soğan2 adet domates (Kabukları soyulmuş)Yarım demek maydanoz2 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamur için 2 su bardağı ılık su1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un (Hamurun toparlanması kulak memesi kıvamında olması gerek) yavaş yavaş kontrollü ekleyin İç harç için 250 gr yarım yağlı dana kıyma2 adet kapya biber2 adet çarliston biber1 baş soğan2 diş sarımsak1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Çıtır Çıtır Tam Kıvamında Lahmacun Tanımı İçin Gereçler İç harç gereci; 2 adet kırmızı kapya biber3 adet yeşil biber2 adet orta uzunluk soğan1 demet maydanoz2 adet domates (kabukları alınmış ve rondadan geçirilmiş)1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 çay kaşığı pul biber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
108
Lahmacun Tanımı İçin Gereçler Hamuru için; 1.5 su bardağı süt1 su bardağı ılık su3 yemek kaşığı sıvı yağ1 paket kabartma tozu1 silme yemek kaşığı tuz5-5, 5 su bardağı un (dinkel 1050 kullandım) İç harcı için; 300 gram orta yağlı kıyma2 adet orta uzunluk kuru soğan3 adet yeşil sivri biber1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,505Konular
982,725Mesajlar
33,057Kullanıcılar
yaramaz61Son üye
Üst Alt