bilgisayarci
FD Üye
![glutensiz-mayasiz-ekmek-ekmek-tadinda.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/10/16/glutensiz-mayasiz-ekmek-ekmek-tadinda.jpg)
Glütensiz Mayasız Ekmek (Ekmek Tadında) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı glütensiz un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 2 tatlı kaşığı pekmez (Şekersiz tercih ettim)
- 1 tatlı kaşığı tahin
- 1,5 çay bardağı zeytinyağı
- İstediğiniz kadar tuz (Ben az kullandım )
Glütensiz Mayasız Ekmek (Ekmek Tadında) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, pekmez, tahin ve zeytin yağını mikserler çırpın.
- Ayrı bir kapta unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Bunun içine suyu ve başta hazırladığımız karışımı da ekleyerek mikserle karıştırıyoruz.
- Kalıbımızı ( ben kek kalıbı kullandım, bence bu şekilde eşit pişiyor) yağlayıp un serpiyoruz. .
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kadar kontrollü bir şekilde pişiriyoruz. ( bu süre her fırına ve kaba göre biraz değişebilir. ) Afiyet olsun.