Glutensiz Mercimek Köftesi Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kinoa tohumu (bulgur aynısı)
- 3 su bardağı su
- 1 küçük uzunluk kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Nane biber tuz limontuzu(isterseniz)
- Yeşil soğan, maydanoz
Glutensiz Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgur yerine 2 su bardağı kinoa tohumu süzgeçte yeterlice yıkanır, yapışmaz tencereye alınır. (ben teflon minik tencerede yapıyorum)
- Üstüne 3 su bardağı su dökülür.
- Tencerenin kapağı kapatılır.
- Kaynayıp suyunu çekince ocağı kapatıp, tencere bir sofra bezinde ya da havluda 15 dk sarıp sarmalanır. (ki uygunca dinlensin diye).
- 1 buçuk su bardağı kırmızı mercimeği süzgeçte yıkayıp, 2 buçuk su bardağı su ile ekleyip haşlıyoruz. Tencerenin kapağını hafif aralık bırakıyoruz.
- Bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile minik minik doğradığımız soğanları öldürülür.
- 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını katıp karıştırılır.
- Nane, biber, tuz (1 tatlı kaşığı), limon tuzu katılır.
- Yeşillik olarak maydanoz ve yeşil soğan doğruyoruz.