Birtakım sıhhat meseleleri nedeniyle beslenmeden birçok şeyi çıkarmak gerekiyor. Bunlar şeker, tuz olabileceği üzere bazen de gluten olabiliyor. Her ne kadar kimi alışkanlıkları değiştirmek güç olsa da sağlıklı bir ömür için bunlara dikkat etmek kıymetli. Gluten hassaslığı ve çölyak hastalarının hassas noktası bilindiği üzere glütensiz beslenmektir. Bizler de tatlı lezzetlerden yoksun kalmak istemeyenler için glutensiz pasta tanımına içeriğimizde yer verdik. İşte glutensiz pasta nasıl yapılır? Sorusunun cevabı…
Glutensiz pasta tanımı ile tatlı gereksiniminizi gidermek istiyorsanız mısır unu, pudra şekeri ve yumurta üzere gereçlerden oluşan glutensiz pasta tanımı tam size nazaran. Öyleyse lafı fazla uzatmadan çabucak imal etabına geçelim. Glutensiz pasta tanımında kullanılan materyaller, tanım ve üretim basamağı hakkında tüm ayrıntılar için bu yazıda…
Glutensiz Pasta Tanımında Kullanılan Gereçler
Glutensiz pasta imali için aşağıdaki gereçlere gereksiniminiz var. Bu materyallerden 4 kişilik bir pasta hazırlanabiliyor. Ayrıyeten 35 dakika üzere kısa müddette glutensiz pastanız hazır. İşte glutensiz pasta üretiminde kullanılan o gereçler;
• Yarım su bardağı pudra şekeri
• 3 tane yumurta
• ¾ su bardağı mısır unu
• 1 paket vanilya
Ortası İçin;
• 1 paket glutensiz krem şanti
• Yarım su bardağı soğuk süt
Üzeri İçin;
• 1 paket çikolata sos (glutensiz)
Glutensiz Pasta Yapılışı
1. Pasta imali için yumurta ve vanilyayı derin bir karıştırma kabına alın. Köpük kıvamını alan kek hamuruna pudra şekerini de ek ettikten sonra karıştırmaya devam edin.
2. Mısır ununu azar azar ekleyin ve karışımın kıvamını bozmadan yavaşça karıştırın. Daha sonra küçük bir kelepçeli kalıba yağlı kağıt serin, kek karışımını dökün.
3. Fırın ayarını 180 dereceye aldıktan sonra biraz ısıtıp, keki ortalama 20 dakika kadar pişirin. Pişme esnasında krem şantiyi sütle çırpın ve buzdolabına kaldırın.
4. Fırından çıkan kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Akabinde enine kesip, krem şantiyi orta kısma sürün. Öbür yarımı kapattıktan sonra çikolata sosu kekin üzerine yayın. Üzerine Antep fıstığı ya da Hindistan cevizi serpiştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.