bilgisayarci
FD Üye
Glutensiz Patatesli Kıymalı Topalak Çorba Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boydan biraz küçük patates
- 100 gram kıyma
- 2 kase yoğurt
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşık zeytinyağı
- 1 su bardak haşlanmış nohut
- 1 kaşık gulitensiz un
- İsteğe bağlı 1 adet havuç
- İsteğe bağlı bir tane pırasa
- Yarım çay kaşığı kuru kekik
- Yarım çay kaşığı kuru nane
Glutensiz Patatesli Kıymalı Topalak Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kıymaya karabiber tuz eklenir karıştırıp küçük topraklar halinde dökülür ve 2 kaşık yağ ile tavada pişirilir.
- Tencerede patates küçük küpler halinde doğranıp 1 bardak su ile 10 dk kaynatılır.
- Başka tencereye yoğurt su ve un mikserde homojen kıvama getirilip ocağın altı açılır.
- 10 dk haşlanan patatesler yavaşça yoğurda eklenerek karıştırılır. Yavaş koyun ki kesilmesin.
- Kaynamaya yakın toprak etler nohut eklenir. Eğer pırasa ve havuç eklerseniz onu da patatesi haşlarken içine ekleyin. Ben çok sevmediğim için koymuyorum. Ama sevenler koyabilir.
- Kaynayıp istenilen kıvama gelince tavada 1 kaşık yağın içerisine kekik ve nane eklenip az ateşte tutulur.
- Çorbanın içine dökülüp 2 dk daha kaynatılıp ocağın altı kapatılır.
- Tuzunu kontrol edin eğer azsa kendinize göre ayarlayabilirsiniz.