Glutensiz Pratik Fit Mantı (Kıymalı) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet orta patates
- 1 avuç maydanoz
- 3-4 yemek kaşığı yoğurt (İsterseniz içine 1 diş sarımsak)
- 120 gram kıyma (Mümkünse yarım yağlı)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 adet küçük soğan
- Tuz
- Baharatlar
- İsterseniz içine biber ve domates de ekleyebilirsiniz ben o denli yaptım çok da hoş oldu
Glutensiz Pratik Fit Mantı (Kıymalı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesi haşlayalım. Öbür yandan tavada kıymamızı pişirelim içine doğradığımız soğanı, biberi, salçayı, tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte pişirelim (Tavanın yanmaması için su ekleyebilirsiniz)
- Biraz piştikten sonra doğradığımız domatesleri ekleyelim ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak uygunca pişirelim.
- Öbür yandan maydanozu doğrayalım. Patates haşlandıktan sonra çatalla ezip maydanozla karıştıralım. İçine tuz ve baharatları ekleyip ortası derin çanak formunu verelim.
- Derin yerlerine kıymalı harcımızı ekleyelim. Üstüne yoğurdumuzu dökelim ve en üstte pul biber, nane serpelim. Mantı keyfinde olağanüstü bir yemek afiyet olsun