Glutensiz Rafine Şekersiz Çilekli Pasta Tanımı İçin Materyaller
Kek için ;
- 3 yumurta
- 1 su bardağı elma suyu konsantresi
- 1 su bardağından iki parmak eksik zeytinyağı
- 1,5 su bardağı karabuğday unu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu (glutensiz olacak)
- 2,5 su bardağı süt ( laktozsuz yada bitkisel süt tercihen )
- 3 yemek kaşığı karabuğday unu
- 2 yemek kaşığı tapyoka nişastası
- 1 çay bardağı elma suyu konsantresi
- 1 yemek kaşığı sadeyag
- 1 çay kaşığı vanilya ( tercih)
- 600-700 gr çilek
Glutensiz Rafine Şekersiz Çilekli Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yumurtayı köpürene kadar çırpın.
- Elma suyu konsantresini ekleyip çırpmaya devam edin.
- Zeytinyağı ekleyin.
- Karabuğday ununu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
- Tarçın ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.
- Tart kalıbının tabanına yağlı kağıt serip kek karışımını dökün.
- 180 derecede yaklaşık 30 dk pişirin ( denetim ederek ).
- Kreması; Sade yağ hariç tüm materyalleri karıştırın.
- Orta ateşte daima karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başlayınca sadeyağı ve vanilyayi ekleyip kapatın.
- Fırından çıkardığınız keki aksi çevirin ve soğumasını bekleyin.
- Soğuyan kekin üzerine soğuyan kremayı yayın.
- Ve ikiye yada üçe kestiğiniz çileklerle süsleyin.