elektronikci
FD Üye
Glutensiz Revanim Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı bal
- 50 gram erimiş tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı fındık kırığı
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1 kahve fincanı karabuğday unu
- 2 kahve fincanı kinoa unu
- 1 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi unu
- 1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı sirke ile aktive edilmiş
- 3 yemek kaşığı bal (daha tatlı isteyen arttırabilir)
- 1 ,5 su bardağı kaynatılıp ılıklaşmış su
Glutensiz Revanim Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve bal köpürünceye kadar çırpılır.
- Daha sonra tereyağı yoğurt eklenip karıştırılır.
- Fındık kırığı haşhaş unlar ve karbonat da eklenip spatula ile yavaşça karıştırılır .
- Yağlanmış 18 ila 20 santimlik küçük kaba dökülür. 150 derecede kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıktıktan sonra kaynayıp ılıyan su ve balı karıştırıyoruz.
- Tatlımızı dilimleyip şerbetini döküyoruz. Not: dileyen limon kabuğu rendesi ve vanilya da ekleyebilir tatlının hamuruna.