bilgisayarci
FD Üye
Şayet sıhhatinize dikkat ediyorsanız ya da çölyak hastalığı üzere glutenden uzak durmanız gereken bir hastalığınız varsa ancak yeniden de brownieye hayır diyemiyorsanız bu tanımı kesinlikle denemelisiniz.
GLUTENSİZ ŞEKERSİZ BROWNIE
Malzemeler;
- 350 gr bitter çikolata
- 150 gr tereyağı
- 115 gr yumurta sarısı
- 150 gr yumurta akı
- 8 ml sıvıyağı
- 75 gr kestane unu
Yapılışı;
- Çikolata ve tereyağı benmari üzerinde eritilir.
- Yumurta sarısı ve akı başka kaplarda çırpılır ve kabartılır. Ilıyan tereyağı ve çikolataya yumurta sarısı ve akı yavaş yavaş spatula ile yedirilir.
- En son kestane unu da yedirilir. Tart kalıbı sıvıyağ ile güzelce yağlanır, yağlı kağıt serilir ve yapılan harç kağıdın içerisine koyulur ve düzeltilir.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika denetimli pişirilir.