Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gnocchı (Niyokki) İtalyan Mantısı

Gnocchı (Niyokki) İtalyan Mantısı
0
93

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
gnocchi-niyokki-italyan-mantisi-9.jpg

Gnocchı (Niyokki) İtalyan Mantısı Tanımı İçin Materyaller

  •  6-7 adet küçük uzunluk patates (toplamda yaklaşık 600-700 gr)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı toz parmesan(varsa koşul değil)
  • 2 su bardağı un
  • 1 tatlı  kaşığı tuz
  • Taze çekilmiş tane karabiber
  • Çay kaşığı ucu ile toz muskat
  • Pirinç unu(gnocchilerin tabanına serpmek için)
Sos için;
  • Rastgele bir makarna sos (ben mantar sos kullandım)

Gnocchı (Niyokki) İtalyan Mantısı Tanımı Yapılışı

  1. Patatesleri yeterlice yıkayıp kabuklarını soymadan çatal ile delerek 200 derece fırında pişirelim.
  2. Birden fazla tanımda haşlayarak da patatesler yapılıyor. Lakin fırında daha kuru olacağı için unu daha az koymamızı sağlıyor.
  3. Pişen patatesler sıcağı sıcağına kabuklarını soyup tuz, kara biber, muskat ile pürüzsüz püre haline getirelim.
  4. Püre patatesleri biraz soğuttuktan sonra  hamuru yapmaya  başlayalım.
  5. Bu evrede yumurta sarıları ve unu denetimli koyarak çok fazla yoğurmadan, nedeni ise yoğurdukça un ister patates o yüzden çok yoğurmuyoruz.
  6. Poğaça hamuru kıvamında oluyor esasen hamur tamamdır. Buzdolabında biraz dinlensin.
  7. Mutfak tezgahını yavaşça pirinç unu ve biraz un serpelim hazırladığımız hamuru rulo yapıp bezeler çıkartalım.
  8. Sonra ince uzun rulo şeritler halinde  şeritlerden küp halinde dilimler çıkartın. Çok büyük olmamalarına dikkat edin.
  9. Hafif bir biçimde pirinç unu serperek çatalın art yüzeyinde yahut benim tırtıklı kesicim üzere döndürerek biçim verin.
  10. Tekrar pirinç unu serptiğimiz tepsi üzerine birbirine yapışmayacak biçimde dizin.
  11. Gnocchi hamurlarını  tuz eklediğimiz kaynar suda, kapağı açık tencerede haşlayın.
  12. Suyun üzerine çıkan gnocchi hamurları haşlanmış demektir.
  13. 6-7dk da oluyor. Birde hepsini birden atmayın suya 3-4 parti yapın.
  14. Öbür yanda tavaya az tereyağ ve sıvı yağ koyup süzgeçle aldığımız gnocchileri tavada artlı önlü kızartıp tabağa alalım.
  15. Bu basamakta istediğiniz sosu kullanabilirsiniz.
  16. Ben makarna sosu olarak mantar sos kullandım. Onu da pişirip kızaran gnocchileri sosa atın 1-2 çevirin. Enfes gnocchiler hazır.
 
858,477Konular
981,291Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt