Gofret Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin yada tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık (dövülmüş)
- Yeterince un (4 su bardağı kadar kontrollü)
- (bardak ölçüm 200 ml)
- Bitter ve beyaz çikolata ( Benmari usulü erittiğim)
- Toz fıstık
Gofret Kurabiye (Kıyır Kıyır) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir buçuk su bardağı unu geniş bir tavaya alıp kavurmaya başlıyoruz. Kokusu çıkınca rengi tam dönmeden dövülmüş ceviz veya fındığımızı ekliyoruz.
- Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Bu arada bu işlemi yaparken sürekli karıştıralım.
- Diğer malzemeleri yoğurmaya başlayalım ayrı bir kapta. Kavrulmuş unu ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz. Un yeterli gelmeyecektir, ilave un ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- İsteğimiz şekli verip 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Ben fırın ısınana kadar kurabiyeleri buzdolabında bekletiyorum çok yayılmasın diye.
- Fırına attığımız kurabiyeler hafif pembeleşince çıkaralım.
- Üzerine benmari usulü erittiğim çikolataya batırdım sonra resimde gördüğünüz gibi evde olan malzemelerle süsledim. Siz isterseniz sadece pudra şekeri serpebilirsiniz. Afiyet olsun .