Gofret Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
- Vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Un
- Benmari yolu eritilmiş tablet çikolata
- Hindistan cevizi
- Çekilmiş ceviz
- Şekerlemeler
Gofret Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- 1,5 su bardağı unu tava da kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Akabinde cevizleri ekleyip 1-2 dakika daha kavuruyoruz.
- Başka tüm materyalleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Akabinde kavurduğumuz unu ek ediyoruz. Ele yapışmayan hoş bir kurabiye hamuru elde edene kadar olağan un ekliyoruz.
- İstediğiniz üzere form verip 170 derece evvelden ısıtılmış fırın da üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Tepsiyi çıkarttıktan sonra 15 dk dinlendiriyoruz.
- Sonra benmari yöntemi eritilmiş çikolataya batırarak istediğiniz üzere süsleyebilir siniz. Afiyet olsun