Gökçeada'nın Meşhur Bademli Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı badem çiğ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 kabartma tozu
- 1 çay bardağı pudra şekeri
Gökçeada'nın Meşhur Bademli Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce unu tavaya alalım kısık ateşte kavuralım sürekli karıştırarak.Yaklaşık 10 dakika hafif rengi dönene kadar.
- Bademleri irice doğrayıp yağsız tavada kavuralım.
- Unla badem soğuyunca yoğurma ya başlayalım.
- Önce tereyağını yoğurma kabına alıp pudra şekeri ekleyelim kaşık yada spatulayla ezer gibi karıştıralım yumurtayı da ekleyip karıştırın unu kabartma tozunu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğuralım.
- Enson kavrulmuş bademleri ilave edip güzelce yoğuralım.
- Streçleyip 10 dakika dolapta dinlendirelim.
- Yeterince soğuyunca küçük ceviz den küçük bezeler yapıp fırın tepsisine dizelim.
- Önceden 180 derecede işittiğimiz fırına verelim kontrollü bir şekilde pişirelim. Yaklaşık 20 dakika.
- İlk sıcağı çıkınca pudra şekerine bulayıp servis tabağına alalım.Afiyet olsun.
Gökçeada'nın Meşhur Bademli Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı