Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gökdelenleri satamadı, Doğa Koleji'ni iflasa sürükledi

Gökdelenleri satamadı, Doğa Koleji'ni iflasa sürükledi
0
65

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Doga%2DKoleji%2Dogretmenlerinden%2Dsert%2Daciklama%2DMaaslarimizi%2Dodeyin%2D219786%2Ejpg

Mustafa Pamukoğlu'nun yazısından alıntı

Tabiat Koleji'nin sahibi Metal Yapı. Bu şirketin sahipleri Ömer ve Vedat Saçaklıoğlu kardeşler.

Ömer Saçaklıoğlu Urfalı bir iş adamı. Her işte parmağı olan inşaat projelerinde gözü kara biri.

Real Life-Kemerburgaz/Blue Lake-Küçükçekmece/İstanbul Tower Bayrampaşa/Arcadium Life 3 Eyüp/Dap Teras Kule-Pendik/ Ulusa Belvedere Residence üzere büyük projeler yaptı.

İnşaat bölümünde yaşana kriz nedeniyle başta İstanbul Tower projesinde önemli nakit meşakkatine girdi.  

GÖKDELENLERİ SATAMADI KOLEJİNİ İFLASA SÜRÜKLEDİ

Kurum bünyesindeki sayısı 10 bine yaklaşan öğretmenin maaşları yarım olarak yatmaya başladı. Sonra maaş ödemelerinin yüzde 30’a kadar yatırılmaya başlandı. Geldiğimiz noktada ödeme yapılmıyor. Tabiat Koleji’nde çalışan öğretmenler üç aydır maaşlarını sistemli alamıyor.

Velilerden okul fiyatlarının sene başında alındığını lisana getiren öğretmenler, son üç aydır maaşlarının aksadığını ve kesildiğini; maaşlarının ocakta geç yattığını, şubatta yarım yattığını, mart ayında yüzde 70’inin kesildiğini ve nisan ayı maaşlarını ise hala alamadıklarını söyledi.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI DURUMU NET YANSITMIYOR

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), okulun kapanması durumunda mümkün mağduriyetleri önleyecekleri önlemlerin alındığına işaret ederek öğrencilerin resmi yahut özel okullara nakledileceğini duyurmuştu. Tabiat Koleji isminde 51 vilayette toplam 411 özel okulun bulunduğu tabir edilen açıklamada, kamuoyuna yansıyan meselelerin kurucu işletmeye ilişkin 15 vilayetteki 214 okulda yaşandığı, 41 vilayetteki 197 okulda ise imtiyaz hakkı kullanımı sistemiyle eğitim öğretim faaliyetlerinin nizamlı formda sürdürüldüğü vurgulandı.

Kurum açma kaidelerini kaybeden bir özel okulun Bakanlık tarafından kapatılması halinde öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinin aksamadan devamı için vilayet ulusal eğitim müdürlüklerince gerekli önlemlerin alındığı kaydedilen açıklamada, velilerin talepleri doğrultusunda öğrencilerin resmi yahut özel okullara nakledildiği ve muhtemel mağduriyetlerin önlendiği belirtildi.

ARTIK NE OLACAK?

Borcu ödenmez durumda olan Tabiat Koleji’nin Saçaklıoğlu ailesi tarafından satılması gerekiyor. Olağanda 7186 sayılı yasa devreye sokularak paylar devlete geçebilir. Lakin MEB utangaç davranıyor. Borç ve varlık takası ile sorun çözülebilir. Bu sefer de batan inşaatçı kurtarılmış olur.Ve eğitim ve öğretim yılı başında fiyatlarını peşin ödeyen veliler buna isyan ederler.

Sonuçta devletin bir tahlil bulması eğitim bekleyen öğrenciler bakımından kıymetli.ÜLKE İKTİSADINI İNŞAAT BÖLÜMÜ KRİZE SOKTU

Üretmeyen iktisatta inşaat kesiminden medet umarsanız, dev kuleler, AVM’ler yaptırırsanız paranın büyüsüne kapılan Ömer Saçaklıoğlu üzere gözü kara inşaatçılar eğitime de girer ve orayı da batırır.

Her şeyin sebebi kredi ve borçla dönen iktisat. Yazık!

Aydınlık

858,506Konular
983,085Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt