Gokkuşağı Boreği
Resimli Gokkuşağı Boreği Tarifi
Gokkuşağı Boreği nasıl yapılır
imagesgokkusagiboregitarifiresimli5ad4549adb51c
Gokkuşağı Boreğinin Yapımı Tarifi
Malzemeler:
4 adet havuc
3 adet yufka
300 gr patates
2 adet soğan
250 gr ıspanak yaprağı
2 su bardağı sut
sıvı yağ
3 corba kaşığı tuz
2 corba kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı: Havucların kabuklarını bir bıcak yardımıyle kazıyın Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin Tavaya 1 corba kaşığı sıvı yağı alın Havucları ilave edin Rengi değişene dek kavurun Ayrı bir tavaya 3 corba kaşığı sıvıyağı alın Haşlanmış patatesi ekleyin ve kavurun Yine ayrı bir tavaya 3 corba kaşığı sıvı yağı alın Kucuk kucuk kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun Soğanın yarısını iri parcalar şeklinde kesilmiş ıspanakların uzerine, diğer yarısını ise patatesin uzerine ilave edin Duz ve temiz bir zemine yufkayı serin Derin bir kapta 2 su bardağı sut ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın uzerine bir kaşık yardımıyle serpin Havucu uzerine yayın İkinci yufkayı havucun uzerine yerleştirin Sutlu karışımdan serpin Patatesli harcı yayın Son olarak uzerine ucuncu yufkayı yerleştirin Sutlu karışımdan serpin Ispanaklı harcı yayın Yufkaları duzgun bir şekilde yuvarlayın 2 parmak kalınlığında dilimler kesin Cok az yağlanmış tepsiye dizin Onceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın
Havucların kabuklarını bir bıcak yardımıyle kazıyın Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin Tavaya 1 corba kaşığı sıvı yağı alın
Resimli Gokkuşağı Boreği Tarifi
Gokkuşağı Boreği nasıl yapılır
imagesgokkusagiboregitarifiresimli5ad4549adb51c
Gokkuşağı Boreğinin Yapımı Tarifi
Malzemeler:
4 adet havuc
3 adet yufka
300 gr patates
2 adet soğan
250 gr ıspanak yaprağı
2 su bardağı sut
sıvı yağ
3 corba kaşığı tuz
2 corba kaşığı kırmızıbiber
Hazırlanışı: Havucların kabuklarını bir bıcak yardımıyle kazıyın Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin Tavaya 1 corba kaşığı sıvı yağı alın Havucları ilave edin Rengi değişene dek kavurun Ayrı bir tavaya 3 corba kaşığı sıvıyağı alın Haşlanmış patatesi ekleyin ve kavurun Yine ayrı bir tavaya 3 corba kaşığı sıvı yağı alın Kucuk kucuk kestiğiniz soğanı pembeleşene dek kavurun Soğanın yarısını iri parcalar şeklinde kesilmiş ıspanakların uzerine, diğer yarısını ise patatesin uzerine ilave edin Duz ve temiz bir zemine yufkayı serin Derin bir kapta 2 su bardağı sut ve yarım su bardağı sıvı yağı karıştırın Hazırladığınız bu karışımdan yeterli miktarda yufkanın uzerine bir kaşık yardımıyle serpin Havucu uzerine yayın İkinci yufkayı havucun uzerine yerleştirin Sutlu karışımdan serpin Patatesli harcı yayın Son olarak uzerine ucuncu yufkayı yerleştirin Sutlu karışımdan serpin Ispanaklı harcı yayın Yufkaları duzgun bir şekilde yuvarlayın 2 parmak kalınlığında dilimler kesin Cok az yağlanmış tepsiye dizin Onceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirip, servis yapın
Havucların kabuklarını bir bıcak yardımıyle kazıyın Sonra rendenin iri tarafı ile rendeleyin Tavaya 1 corba kaşığı sıvı yağı alın