Gökkuşağı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 265 gram toz şeker
- 60 gram kakao
- Yarım paket kabartma tozu
- 170 gram sıvı yağ
- 190gr süt
- Gıda boyası
- Hazır pastacı kreması
Gökkuşağı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri kıvam alana kadar çırpıyoruz. Şeker eriyip krema kıvamına gelmesi yeterli oluyor.
- Ardından süt ve sıvı yağ ekleyip çırpıyoruz.Bir başka kapta kuru malzemeleri birleştirip karışıma ilave ediyoruz ve son kez çırpıyoruz.
- Kek Karışımını kaselere bölüp, gıda boyası damlatıyor ve renklendiriyoruz.
- İster kelepçeli kalıpta, ister fırın tepsisinde tek tek pişiriyoruz renkli hamurlarımızı. Önceden ısıtılmış 160 derecede pişiriyoruz.
- Bir bardak yardımıyla kesiyoruz. Dilerseniz sade şekilde dilerseniz kremşantiyle veya benim gibi pastacı kremasıyla birleştirebilirsiniz. Afiyet olsun.