Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Gömlekli Ciğer Dolma

Gömlekli Ciğer Dolma
0
24

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
gomlekli-ciger-dolma.jpg

Gömlekli Ciğer Dolma Tanımı İçin Gereçler

İç Pilav İçin
  • Ciğer
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • ½ kahve fincanı kuş üzümü
  • ½ kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut teremyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ (ben zeytinyağı kullandım)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Yenibahar
  • Tarçın
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı

Gömlekli Ciğer Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle bir kabın içerisine gömleği koyup üzerine sıcaktan biraz daha ılık su döküyoruz (Aşırı sıcak su gömleğin çekişmesine sebep olabilir)
  2. Pilava başlamadan öncede kuş üzümlerini sıcak suda bekletip biraz şişmesini sağlayalım. Birebir halde pirinçide ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
  3. Ciğeri ufak boyutlarda küp küp doğruyoruz. İç pilavı hazırlayacağımız tencereyi ocağa alıp, içerisine tereyağı ve sıvı yağı ekliyoruz.
  4. Ciğerleri orta ateşte suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Kavrulan ciğerleri bir tabağa alıp, tıpkı tencereye yemeklik doğradığımız soğanları ve dolmalık fıstığı ekliyoruz.
  5. Soğan ve fıstığın rengi pembeleşince, pirinci ve kuş üzümlerini süzüp tencereye ekliyoruz. Pirinçleride biraz kavurduktan sonra baharatlarını ve tuzunu koyuyoruz.
  6. Çabucak akabinde ciğeride üstüne ekleyip, 2 buçuk su bardağı sıcak suyu döküyoruz ve altını kısıp hafif sulu kalacak halde pişmesini bekliyoruz.
  7. Pilav pişerken gömlekleri hazırlayım. Orta uzunluk yuvarlak bir kasenin içine uçları biraz dışarıda kalacak halde kesiyoruz. Kasenin içine yerleştirdiğimiz gömleğin içine iç pilavdan koyup ağzını kapatıp borcama yahut tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırının alttan 3. Rafına yerleştiriyoruz (Kurumaması için ben fırının en alt rafına bir kaseyle su koydum. ) üzerleri kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Deneyecek olan herkese afiyet olsun ☺️

858,509Konular
980,820Mesajlar
30,680Kullanıcılar
egethemoonSon üye
Üst Alt