Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Gömlekli Sarma

Gömlekli Sarma
0
86

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
gomlekli-sarma.jpg

Gömlekli Sarma Tanımı İçin Materyaller

  • 1,5 kg gömlek
  • 2 su bardağı pirinç
  • 200 gram dana kuşbaşı (Ciğer de olabilir)
  • Çam fıstığı, kuş üzümü, badem
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • Karabiber, tuz
  • Sıcak su
  • Maydanoz dereotu da olur sevenler için
  • Tereyağı ve sıvı yağ

Gömlekli Sarma Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle pirincimizi ıslatalım.
  2. Islanan pirinci süzelim öbür bir taraftan tenceremize yağı koyup eritelim.
  3. Soğanları yemeklik doğrayıp eriyen yağda kavuralım.
  4. Daha sonra çam fıstığını da ekleyip kavuralım.
  5. Pirinci de ekleyip 4 bardak sıcak su koyup pişirelim.
  6. Suyunu çeken pilavı demlenmesi için kenara alalım.
  7. Öteki bir taraftan etimizi kavuralım (normalde ciğerle yapılır fakat ben ciğer sevmediğim için dana kuşbaşı kullanıyorum) maydanozu doğrayalım (isteyenler dereotu kullansın)
  8. Eti kavurduktan sonra maydanozla birlikte pilavın içine koyup karıştıralım.
  9. Daha sonra gömlekleri kase içine nazaran keselim iç pilavdan 2-3 kaşık koyup kenarlardan kapatıp karşıt çevirip tepsimize koyup bütün gömlekleri birebir formda hazırlayıp evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. İstediğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????????????????‍♀️????‍♀️????‍♀️????‍♀️.
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,331Kullanıcılar
berenSon üye
Üst Alt