
Gömlekli Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 kg gömlek
- 2 su bardağı pirinç
- 200 gram dana kuşbaşı (Ciğer de olabilir)
- Çam fıstığı, kuş üzümü, badem
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 1 yumurta sarısı
- Karabiber, tuz
- Sıcak su
- Maydanoz dereotu da olur sevenler için
- Tereyağı ve sıvı yağ
Gömlekli Sarma Tanımı Yapılışı
- Öncelikle pirincimizi ıslatalım.
- Islanan pirinci süzelim öbür bir taraftan tenceremize yağı koyup eritelim.
- Soğanları yemeklik doğrayıp eriyen yağda kavuralım.
- Daha sonra çam fıstığını da ekleyip kavuralım.
- Pirinci de ekleyip 4 bardak sıcak su koyup pişirelim.
- Suyunu çeken pilavı demlenmesi için kenara alalım.
- Öteki bir taraftan etimizi kavuralım (normalde ciğerle yapılır fakat ben ciğer sevmediğim için dana kuşbaşı kullanıyorum) maydanozu doğrayalım (isteyenler dereotu kullansın)
- Eti kavurduktan sonra maydanozla birlikte pilavın içine koyup karıştıralım.
- Daha sonra gömlekleri kase içine nazaran keselim iç pilavdan 2-3 kaşık koyup kenarlardan kapatıp karşıt çevirip tepsimize koyup bütün gömlekleri birebir formda hazırlayıp evvelden ısıtılmış fırında pişirelim. İstediğiniz üzere servis yapabilirsiniz afiyet olsun ????????????????
????
????
????
.