Goncagül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 şişe soda
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 250 gr lor peyniri
- Yarım demet maydanoz
Goncagül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcını hazırladım. Maydanozları minik minik doğrayıp, bir kaseye koydum, üzerine lor peynirini ek edip, güzelce karıştırdım.
- Sosu için; verilen gereçlerin hepsini derin bir kapta karıştırdım. Yufkaları dörde böldüm. Bir parçayı alıp, elimle tam ortadan burarak sardım.
- Daha sonra sostan döküp, fırçayla yufkanın her yerine gelecek formda yaydırdım. Tekrar birebir istikamete burarak sarıp ortada oluşan çukur kısmına harcımdan koydum. Kenarda kalan yufkaları da sararak orta kısmını kapattım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye karşıt çevirerek koydum. Bütün yufkalar bitene kadar tıpkı sürece devam ettim.
- Hazır olan böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serptim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.