Manzarası Şahane Elmas Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 2.5 yemek kaşığı kakao
- 3.5 su bardağı un
- Yarım kase toz şeker
- Kahvaltılık çikolata
İmajı Şahane Elmas Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Margarin ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Kakao, vanilya, kabartma tozu ve yumurtayı ekleyip karıştıralım.
- Unumuzu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparalım ve yuvarlayalım.
- Kurabiyelerimizin her tarafını tozşekere bulayıp tepsiye dizelim. Tam ortalarına parmağınızla bastırıp çukur oluşturalım.
- Evvelce işittiğimiz 180 derecelik fırında denetim ederek pişirelim.
Not: pişireme mühletine bakmadım. Denetim ederek pişirdim.