Çoğu insan, kanser ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunlarının önlenmesinde vitamin ve beslenme nin rolünün farkındadır Ancak pek çok insan, çoğu kronik göz hastalığının yediğimiz yiyeceklerle ilgili olduğunu bilmez Gözlerimiz, vücudumuzun diğer kısımlarının yaptığı gibi, iyi beslenmeden yararlanır
Konu Resmi
Küçük olmasına rağmen, göz karmaşık bir organdır Net vizyonu sağlamak için göz içindeki tüm yapılar ışığı yakalamak, odaklamaya ve görsel bir görüntü oluşturmak için mesajları beyne geri iletmek için düzgün çalışmalıdır Doğduğumuzda gözlerimiz sadece 1,6 ila 1,7 santimetre çapındadır Yaşamın ilk üç yılı boyunca, gözler hızla büyür ve 13 yaşına kadar tam boyutlarına ulaşırlar Sadece nesneleri değil, derinlik, renk, boyut ve ayrıntıyı da görmenizi sağlar Göz, ışığı retina üzerine kırarak ve odaklayarak çalışır Işık retinaya çarptığında gece görüşünden sorumlu milyonlarca rhodopsin içeren çubuklar ışığı beyine gönderilen elektriksel uyarılara dönüştürür Beyin daha sonra optik sinirlerden aldığı şeyleri çevirir, böylece gördüğümüz şeyi anlayabiliriz Retinada ayrıca iyodopsin içeren milyonlarca koni bulunur ve parlak ışık görüş ve renk algılaması için kullanılırGözün karmaşık anatomisi, ışık kırılmasına izin verir, gözün şeklini muhafaza eder, ışığı elektriksel dürtülere dönüştürür
Belenme ve göz sağlığı
Gözler çeşitli şekillerde vücuda bağlanırlar Bu nedenle vücudunuzun sağlığı gözlerinizi etkileyebilir Beslenme, vücudun büyümesi ve onarımı için ihtiyaç duyduğu besin maddelerini elde etmek için yiyecekleri sindirdiği bir süreçtirDoğru miktarda besleyici sağlayan gıdalar ve takviyeleri düzenli egzersiz ile birlikte kullanmak, göz sağlığına kavuşmanın en iyi yoludur Bazı vitaminler ve mineraller katarakt büyümesini yavaşlatabilir ve sizi glokom ve yaşla ilişkili maküler dejenerasyon gibi göz hastalıklarına karşı koruyabilir
Göz sağlığı için nasıl beslenmeli ?
Antioksidanlar kalp ve bağışıklık sistemini etkileyen birçok hastalığın yanı sıra gözleri de önlemeye yardımcı olurlar Antioksidanlar arasında C vitamini, E vitamini ve A vitamini bulunur Bu antioksidanlar yaşla ilişkili maküler dejenerasyon ve diğer göz hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir ve katarakt büyümesini yavaşlatabilirMeyve ve sebzeler, antioksidanların iyi kaynaklarıdır, yüksek pigmentli olanlar daha yüksek bir konsantrasyona sahiptir Bu yüzden meyve ve sebze alırken renk yoğunluğu olanları tercih edin(Koyu renkli ) Çiğ meyve ve sebzelerde antioksidanlar daha fazla bulunur, ancak pişirme, konserve, kurutma ve dondurma işlemlerinde kaybolurlarBu yüzden taze tüketim önemli Antioksidanlar A vitamini
Vitamin A, et ve yumurta dahil olmak üzere hayvanlardan elde edilen gıdalarda ve ayrıca havuç ve ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bulunan bir antioksidandır Çoğu süt türü de A vitamini ile pekiştirilirA vitamini, retinanın düzgün işleyişi için gereklidir Ayrıca, gözün aydınlatma değişikliklerine uyum sağlamasına yardım ederek gece körlüğünü önlemeye yardımcı olur
Antioksidanlar C vitamini
C vitamini her şeyi yapar Kemiklerinizi ve kaslarınızı güçlendirir, bağışıklık sisteminizi iyi durumda tutar, dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutar ve birçok hastalık riskini azaltırC vitamini yaşa bağlı maküler dejenerasyon katarakt oluşumunu yavaşlatan bir başka antioksidandır C vitamini, yalnızca turunçgil meyvelerinde değil yeşil biber, çilek, brokoli ve tatlı patateslerde de bulunur
Antioksidanlar E Vitamini
Göz bakımı için, E vitamini katarakt büyümesinin yavaşlamasıyla ilişkilendirilmiştir E vitamininin en iyi kaynakları fındık, yeşil yapraklı sebzeler ve tahıl gibi kuvvetlendirilmiş ürünlerdir
Doğru gıdaları tüketmek, göz sağlığını korumak için şarttır Bu antioksidanlar gözlerimizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirSelenyum ve Çinko, oksidasyon sürecine yardımcı olan iki önemli mineraldir Göz hastalıklarının önlenmesinde antioksidanlara yardımcı olurÇinko, peynir, yoğurt, kırmızı et, ve belirli güçlendirilmiş tahıllarda bulunur Selenyum ceviz, zenginleştirilmiş ekmeki pirinç, makarna peynirlerde bulunur Antioksidanlarda olduğu gibi, bu minerallerin çok fazla alınması problemlere neden olabilir
Konu Resmi
Küçük olmasına rağmen, göz karmaşık bir organdır Net vizyonu sağlamak için göz içindeki tüm yapılar ışığı yakalamak, odaklamaya ve görsel bir görüntü oluşturmak için mesajları beyne geri iletmek için düzgün çalışmalıdır Doğduğumuzda gözlerimiz sadece 1,6 ila 1,7 santimetre çapındadır Yaşamın ilk üç yılı boyunca, gözler hızla büyür ve 13 yaşına kadar tam boyutlarına ulaşırlar Sadece nesneleri değil, derinlik, renk, boyut ve ayrıntıyı da görmenizi sağlar Göz, ışığı retina üzerine kırarak ve odaklayarak çalışır Işık retinaya çarptığında gece görüşünden sorumlu milyonlarca rhodopsin içeren çubuklar ışığı beyine gönderilen elektriksel uyarılara dönüştürür Beyin daha sonra optik sinirlerden aldığı şeyleri çevirir, böylece gördüğümüz şeyi anlayabiliriz Retinada ayrıca iyodopsin içeren milyonlarca koni bulunur ve parlak ışık görüş ve renk algılaması için kullanılırGözün karmaşık anatomisi, ışık kırılmasına izin verir, gözün şeklini muhafaza eder, ışığı elektriksel dürtülere dönüştürür
Belenme ve göz sağlığı
Gözler çeşitli şekillerde vücuda bağlanırlar Bu nedenle vücudunuzun sağlığı gözlerinizi etkileyebilir Beslenme, vücudun büyümesi ve onarımı için ihtiyaç duyduğu besin maddelerini elde etmek için yiyecekleri sindirdiği bir süreçtirDoğru miktarda besleyici sağlayan gıdalar ve takviyeleri düzenli egzersiz ile birlikte kullanmak, göz sağlığına kavuşmanın en iyi yoludur Bazı vitaminler ve mineraller katarakt büyümesini yavaşlatabilir ve sizi glokom ve yaşla ilişkili maküler dejenerasyon gibi göz hastalıklarına karşı koruyabilir
Göz sağlığı için nasıl beslenmeli ?
Antioksidanlar kalp ve bağışıklık sistemini etkileyen birçok hastalığın yanı sıra gözleri de önlemeye yardımcı olurlar Antioksidanlar arasında C vitamini, E vitamini ve A vitamini bulunur Bu antioksidanlar yaşla ilişkili maküler dejenerasyon ve diğer göz hastalıklarını önlemeye yardımcı olabilir ve katarakt büyümesini yavaşlatabilirMeyve ve sebzeler, antioksidanların iyi kaynaklarıdır, yüksek pigmentli olanlar daha yüksek bir konsantrasyona sahiptir Bu yüzden meyve ve sebze alırken renk yoğunluğu olanları tercih edin(Koyu renkli ) Çiğ meyve ve sebzelerde antioksidanlar daha fazla bulunur, ancak pişirme, konserve, kurutma ve dondurma işlemlerinde kaybolurlarBu yüzden taze tüketim önemli Antioksidanlar A vitamini
Vitamin A, et ve yumurta dahil olmak üzere hayvanlardan elde edilen gıdalarda ve ayrıca havuç ve ıspanak gibi sebze ve meyvelerde bulunan bir antioksidandır Çoğu süt türü de A vitamini ile pekiştirilirA vitamini, retinanın düzgün işleyişi için gereklidir Ayrıca, gözün aydınlatma değişikliklerine uyum sağlamasına yardım ederek gece körlüğünü önlemeye yardımcı olur
Antioksidanlar C vitamini
C vitamini her şeyi yapar Kemiklerinizi ve kaslarınızı güçlendirir, bağışıklık sisteminizi iyi durumda tutar, dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutar ve birçok hastalık riskini azaltırC vitamini yaşa bağlı maküler dejenerasyon katarakt oluşumunu yavaşlatan bir başka antioksidandır C vitamini, yalnızca turunçgil meyvelerinde değil yeşil biber, çilek, brokoli ve tatlı patateslerde de bulunur
Antioksidanlar E Vitamini
Göz bakımı için, E vitamini katarakt büyümesinin yavaşlamasıyla ilişkilendirilmiştir E vitamininin en iyi kaynakları fındık, yeşil yapraklı sebzeler ve tahıl gibi kuvvetlendirilmiş ürünlerdir
Doğru gıdaları tüketmek, göz sağlığını korumak için şarttır Bu antioksidanlar gözlerimizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilirSelenyum ve Çinko, oksidasyon sürecine yardımcı olan iki önemli mineraldir Göz hastalıklarının önlenmesinde antioksidanlara yardımcı olurÇinko, peynir, yoğurt, kırmızı et, ve belirli güçlendirilmiş tahıllarda bulunur Selenyum ceviz, zenginleştirilmiş ekmeki pirinç, makarna peynirlerde bulunur Antioksidanlarda olduğu gibi, bu minerallerin çok fazla alınması problemlere neden olabilir