Gözleme (El Açması) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı su
- 3 su bardağı un (Kontrollü ek edin)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım kg ıspanak
- 1 kase rendelenmiş peynir
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kasığı tuz
Gözleme (El Açması) Tanımı Yapılışı
- Evvel hamurumuzu yoğuralım. Un markaya nazaran değişeceğinden denetimli ekleyelim. Ele yapışmayan orta sert bir hamur olsun.
- Hamurumuzu cevizden bir tık büyük bezelere ayırıp 20 dakika kadar dinlenmesi için üstünü kapatıp kenara alalım.
- İç harcı hazırlayalım bu ortada ıspanakları doğrayıp içine bir kase rendelenmiş peynir pul biber ve tuz ek edelim, en sonda 2 -3 yemek kasığı sıvı yağ güzelce karıştıralım.
- Dinlenmiş olan bezeleri yufka inceliğinde açalım bir tarafa iç harcı yayıp d halinde kapatalım.
- Isıttığımız tavamız da orta ateşte pişirip soğumadan üstüne tereyağ sürelim. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.