bilgisayarci
FD Üye
Gözleme (Mayasız) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt kaymağıyla birlikte
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yoğurmak için su
- 1 soğan(büyüğünden)
- Yarım kilo çökelek yahut lor
- Karabiber,kırmızı biber,tuz
Gözleme (Mayasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm materyallerle yumuşak bir hamur yoğurun dinlenmeye bırakın.
- O sırada içi için;soğanı yemeklik doğrayın ocağa alıp suyunu salıp çektikten sonra yağ ekleyin.
- Diriliği kaybolunca peyniri koyun bi iki dakika çevirip kapatın ve baharatları ekleyin.
- Bezeleri istediğiniz büyüklükte alabilirsiniz. Ben portakaldan biraz küçük aldım.
- Hamuru açıp ikiye bölün.
- İç harcı koyup kapatın.
- Döküm tavayı güzelce ısıtın. Çok harlı ateşte pişirmeyin,içi çiğ kalabilir.
- Gözlemeleri koyup kapağı kapatın.
- Bi yüzü pişince başka yüzünü kapatmadan pişirin.
- Sıcakken tereyağı sürüp servis yapın. Afiyet olsun.