
Gözleme Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 6 adet yufka
- Biraz ıspanak(pişirmeden çiğ ıspanak kullanıyoruz
)
- 1 büyük soğan
- Lor peyniri (istediğiniz peyniri koyabilirsiniz)
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
Gözleme Tadında Ispanaklı Peynirli Börek Tanımı Yapılışı
- İç harcı için ıspanak ve soğanı ince ince doğrayın. (soğan kesinlikle koyun, birebir gözleme üzere tadı oluyor).
- Ispanağı pişirmeden kullanıyoruz.
- Peyniri ince doğradığımız soğan ve ıspanak birleştirip karıştıralım.
- Sos içinde süt, su, sıvı yağ, 1 yumurta, sirke ve unu bir kaba koyup yeterlice karıştıralım.
- Ve her yufkamıza sostan her yerine gelecek halde fırça ile sürüp, iki kenarından, birde baş tarafından katlayıp, ıspanaklı harcımızdan dökelim.
- Kalın bir şekilde rulo formunda sarıp, istediğiniz genişlikte bıçak ile kesip, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- En son üzerine artan iç sosumdan sürüp, üzerinede susam ve çörek otu serpiştirdim.
- 200 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 35 dk kadar pişirin.